Rostad sötpotatis med linstabbouleh och hummus
8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sötpotatis har fullkomligt exploderat i våra matbutiker, restauranger och mattidningar och det är ju faktiskt inte så konstigt med tanke på hur gott det är. Att skiva dem relativt tunt och rosta i ugnen är ett fantastiskt gott sätt att äta dem på, de får fin yta och blir sådär härligt sega i konsistensen. Här serveras dem med en tabbouleh gjord på belugalinser (hur god som helst!) och en hummus. En riktigt trevlig rätt!
Ingredienser
Sötpotatis okokt
800 g
Rapsolja
2 tsk
Torra belugalinser
2 dl
Tahini, med salt
1½ msk
Vitlök
1 klyfta(or), 1-2 klyftor
Citron
½ st
Kikärter, konserv
1 förp, avrunnen/avrunnet
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 krm
Lök
1 st, röd/röda
Cocktailtomater
250 g
Gurka
½ st
Olivolja
1 msk
Citron
1 st
Mynta
1 knippe(n)