ViktVäktarna - Rostad tomatsoppa med grillade ostmackor

Rostad tomatsoppa med grillade ostmackor

8
Points®
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Tomatsoppa går alltid hem. Testa denna långkokta variant med färska tomater som sköter sig helt själv i ugnen. Serveras med grillade ostmackor, ett givet tillbehör!

Ingredienser

Lök

½ st, röd/röda

Tomat

800 g, kvisttomat

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Vatten

3 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Basilika

2 msk, hackad

Bröd ljust/vitt, typ lantbröd

4 skiva(or)

Ost 17%

12 skiva(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Klyfta lök. Halvera tomater. Lägg lök, tomater (med snittytan uppåt) och skalade vitlöksklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. Tillaga i ugn ca 1 timme.
  3. Lägg allt i en matberedare eller mixer och kör till en jämn soppa tillsammans med vatten, buljongtärning och basilika. Smaka av med peppar. Häll upp i en gryta och håll varm till servering.
  4. Lägg ost på brödskivorna och tillaga i ugn tills osten smält. Servera till soppan.

Anteckning

Har du en slow cooker kan du lätt köra denna soppa i den. Ca 3 timmar på hög värme och 7 timmar på låg.