ViktVäktarna - Rostade blomkålstacos med chipotleromescosås

Rostade blomkålstacos med chipotleromescosås

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tacos alltså! Finns det någon bättre fredagsmat? Vi älskar att tacosen har utvecklats från den klassiska svenska tex-mexvarianten till att fyllas med allt möjligt gott och det är verkligen bara fantasin som sätter gränser! Testa t ex denna goda fyllning med kryddig rostad blomkål, chipotleromescosås, rödkål, rostad majs och koriander.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Chilipulver

1 tsk

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Salt

½ tsk

Mandel

1 dl

Vitlök

3 klyfta(or)

Grillad paprika i lag (utan olja)

200 g

Lime

1 st

Paprikapulver

1 krm, rökt

Spiskummin

2 krm

Chipotlepasta

2 msk

Socker

½ tsk

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Majs

3 dl

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i små bitar. Blanda ihop olja med kryddorna och blanda ner blomkålsbitarna så att de blir täckta. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 25 minuter tills de fått fin färg.
  3. Lägg mandel och oskalade vitlöksklyftor i en liten ugnsfast form och sätt in i ugnen 10 minuter. Ta ut dem, skala vitlöken och lägg över i en matberedare tillsammans med skivad paprika, rivet limeskal, paprikapulver, spiskummin och chipotlepasta och kör till en helt slät sås. Smaka av med pressad lime och socker.
  4. Strimla rödkål fint. Rosta majs i en torr panna tills den fått lite färg.
  5. Fyll tortillabröden med sås, blomkål, rödkål, majs och koriander.

Anteckning

Romescosås är en klassisk sås från Katalonien med rostad paprika och mandel. Smaksättningen kan varieras något och vi har valt att göra en variant med hetta från chipotlepasta. Uppskattar du inte hetta går det utmärkt att göra såsen utan chipotlepasta.