ViktVäktarna - Rostade grönsaker och grillost med mangosås

Rostade grönsaker och grillost med mangosås

9
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Du vet när du står och steker grillost (eller halloumi för den delen) på en meters avstånd med kökets längsta stekspade, bakom ditt största grytlock eller iklädd dykdräkten p.g.a. brännande oljestänk? Sluta med det! Släng istället in den i ugnen, stäng luckan och njut av hur den blir alldeles gyllenbrun – helt utan brännskador.

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Blomkål

1 stor(t)/stora

Broccoli

2 stånd

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

½ msk

Grillost

200 g

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ruccola

65 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft.
  2. Dela purjo, blomkål och broccoli i mindre bitar. Dela morötterna på längden och sedan i mindre bitar. Lägg i en plastpåse tillsammans med olja, salt och peppar och skaka runt så att alla bitar täcks. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Dela osten i 2 ½ cm-tjocka bitar och lägg på plåten. Sätt in i ugnen tills allt fått färg och grönsakerna är lagom mjuka, ca 30 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
  4. Blanda ihop yoghurt, mango chutney, sambal och riven vitlök.
  5. Toppa de rostade grönsakerna med ruccola och ringla över såsen.