ViktVäktarna - Rostade rädisor med örtsmör

Rostade rädisor med örtsmör

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Trodde du att du ogillade rädisor pga deras kryddighet? Tänk om och testa detta recept! Att rosta rädisorna gör att de blir sötare och förlorar det mesta av sin lite stickiga smak. Dessutom rostar vi här också rädisbladen till krispiga små chips, så att inget ska gå till spillo!

Ingredienser

Rädisor

2 knippe(n)

Smör

1½ msk

Salt

½ tsk

Örtkryddor

½ tsk, gärna Herbes de Provence

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär bort bladen från rädisorna och lägg åt sidan. Halvera rädisorna.
  3. Smält smör och blanda ner salt och örter. Blanda med de halverade rädisorna och lägg på en plåt med bakplåtspapper, med snittytan nedåt. Sätt in i ugnen 10 minuter.
  4. Ta ut plåten och blanda ner rädisbladen. Bre ut på plåten tillsammans med rädisorna utan att de överlappar. Sätt in i ugnen ytterligare 5-10 minuter tills rädisorna är lagom mjuka och bladen krispiga.