ViktVäktarna - Rostat blomkålsris med paprika

Rostat blomkålsris med paprika

2
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Blomkålsris (som du antingen köper färdigt eller gör själv med hjälp av rivjärn eller matberedare) är ett gott alternativ till ris, pasta och annat. Här rostas det tillsammans med tärnad paprika i ugnen och blandas sen med persilja. Gott tillbehör till exempelvis kyckling.

Ingredienser

Paprika

2 st, gärna olika färg

Blomkålsris

500 g

Olivolja

1½ msk

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tärna paprikorna smått och blanda med blomkålsris, olja, salt och peppar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Häll över i en skål och blanda ner persilja.