Rostbiff i pita med hummus och chimichurri

Rostbiff i pita med hummus och chimichurri

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna busenkla rätt med rostbiff i pita går inte av för hackor! Förutom rostbiff fyller vi pitabröden med krämig yoghurthummus och krispig sallad med chimichurri - så gott och så enkelt!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

250 g

Pitabröd

4 st

Ärtskott

100 g

Rostbiff

200 g, skivad

Kikärter, konserv

200 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 knippe(n)

Citron

½ st

Spiskummin

½ tsk

Paprikapulver

½ tsk

Persilja

1 knippe(n)

Koriander

1 knippe(n)

Vitlök

2 klyfta(or)

Rödvinsvinäger

1 msk

Olivolja

1 msk

Chili flakes

1 tsk

Instruktioner

  1. Kör sköljda och avrunna kikärter i en mixer och blanda med yoghurt och pressad vitlök. Tillsätt hackad persilja och blanda runt. Smaka av med citronsaft, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar.
  2. Finhacka persilja och koriander. Blanda ihop med pressad vitlök, vinäger, olja och chili flakes.
  3. Skiva lök och halvera tomater. Blanda ihop med ärtskott, rostbiff och chimichurri. Halvera bröden och fyll med hummus och rostbiffssallad.