ViktVäktarna - Rostbiff med chimichurri

Rostbiff med chimichurri

4
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsstekt rostbiff serverad med ugnsbakade tomater och en fräsch chimichurri är hur festligt och gott som helst!

Ingredienser

Rostbiff

600 g

Rapsolja

2 tsk

Cocktailtomater

250 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Koriander

1 kruka(or)

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 msk

Citron

½ st, saft

Vatten

2 msk

Salt

2 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Ta ut köttet från kylen 20 minuter före tillagningen. Sätt ugnen på 140°.
  2. Badda köttet torrt med lite hushållspapper. Stek köttet runt om i olja. Lägg över köttet i en ugnsfast form och ställ in i ugn 40-50 minuter eller tills köttets innertemperatur är 55-58°.
  3. Lägg tomater i ugnsformen när det återstår 15 minuter av köttets stektid.
  4. Hacka persilja och koriander och blanda tillsammans med pressad vitlök, chili flakes, rödvinsvinäger, citronsaft, vatten, salt och peppar.
  5. Ta ut köttet när det är klart, rulla in det i folie och lägg det på en tallrik. Låt vila i 15 minuter. Skär sedan upp och servera med de ugnsbakade tomaterna och chimichurrin.

Anteckning

För bästa resultat, använd termometer. Köttet är rosa vid 55° och mot ljusrosa vid ca 58°. Tiden i ugn beror på hur rosa eller välstekt man önskar köttet. Det går att höja temperaturen i ugnen för att skynda på tillagningen men det blir bäst vid låga temperaturer.