Foto av Rostbiff med het balsamicosås och klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Rostbiff med het balsamicosås och klyftpotatis

18
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Att göra egen balsamico är verkligen jättegott, här med lite hetta från chili. Serverad med rostbiff och klyftpotatis.

Ingredienser

Rostbiff

400 g

Olivolja

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Balsamvinäger

½ dl

Japansk soja

6 msk, 1 dl

Rörsocker

1½ msk

Ingefära

5 g, 1 bit, 2 cm

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Potatis

400 g

Olivolja

1 msk

Sallad

1 dl

Tomat

2 st

Zucchini (squash)

1 bit(ar)

Pinjenötter

1 msk

Parmesanost

2 msk

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Värm 1 tsk olja i en kastrull. Dela vitlök i bitar och fräs lätt i oljan. Häll i vinäger, soja och socker. Dela ingefära och chili i bitar och lägg ner. Låt såsen puttra i ett par minuter. Låt såsen bli kall. Ta ur chili, vitlök och ingefära från såsen innan den ska serveras. Sätt ugnen på 200°. Skär potatis i klyftor och lägg ner i en plastpåse. Häll på 1 msk olja, salt och peppar. Blanda allt väl. Lägg potatis på en plåt och ställ in mitt i ugnen i 20 minuter. Lägg sallad i en skål. Dela tomater och lägg i. Skiva i squash tunt med en osthyvel. Rosta pinjenötter och strö över tillsammans med parmesanost. Lägg upp rostbiffen på en tallrik och ringla över såsen. Servera med potatis och sallad. Tips! Gör såsen dagen innan och ställ i kylskåp.