Foto av Rotfruktschips från WW ViktVäktarna

Rotfruktschips

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra egna rotfruktschips är både enkelt och otroligt gott!

Ingredienser

Morot

1 st

Palsternacka

1 st

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små

Rödbetor, färska

1 st

Rapsolja

1 msk

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och skiva rotfrukterna väldigt tunt, gärna med mandolin. Badda dem torra med hushållspapper och blanda sedan ihop med olja och paprikapulver.
  3. Lägg ut chipsen på bakplåtsklädda plåtar och se till att de inte överlappar. Baka i ugn ca 20 minuter, håll koll så att de inte bränns. Strö över flingsalt och låt dem svalna.

Anteckning

Servera gärna med Grillad paprikahummus (sök i appen)