ViktVäktarna - Rotfruktschips

Rotfruktschips

3
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra egna rotfruktschips är både enkelt och otroligt gott! Servera gärna med Grillad paprikahummus (sök i appen)

Ingredienser

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Sötpotatis okokt

1 liten(t)/små

Rödbetor, färska

1 st

Rapsolja

1 msk

Paprikapulver

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och skiva rotfrukterna väldigt tunt, gärna med mandolin. Badda dem torra med hushållspapper och blanda sedan ihop med olja och paprikapulver.
  3. Lägg ut chipsen på bakplåtsklädda plåtar och se till att de inte överlappar. Baka i ugn ca 20 minuter, håll koll så att de inte bränns. Strö över flingsalt och låt dem svalna.

Anteckning

När du gör chips av rotfrukter försvinner mycket av vätskan och energin blir mer koncentrerad. Därför får dem ett Pointsvärde.