Foto av Rotfruktsgryta med kantareller från WW ViktVäktarna

Rotfruktsgryta med kantareller

7
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mustig köttgryta med rotfrukter och kantareller. Perfekt att värma sig med kall höstkväll.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

400 g, alt. grytbitar

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vetemjöl

2 msk

Köttbuljong

5 dl

Vin, rött 11%

2 dl

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

2 st

Rotselleri

1 bit(ar)

Rosmarin

1 tsk

Kantareller

2 dl

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar och bryn det. Krydda med salt och peppar. Strö över mjöl och rör om. Häll över buljong och vin. Skär löken i klyftor och dela vitlöksklyftorna i halvor. Lägg ner i grytan tillsammans med morötter, persiljerötter och rotselleri i bitar. Smaksätt med rosmarin och ytterligare salt och peppar. Låt puttra drygt 1 timme. Tillsätt förvällda/stekta kantareller och persilja strax före servering. Servera med pasta.