ViktVäktarna - Rotfruktsgryta med viltskav och lingon

Rotfruktsgryta med viltskav och lingon

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig och mysig gryta att ställa fram under årets mörka del. Smörstekt viltskav och rotfrukter tillsammans i en gryta toppad med lingon och persilja.

Ingredienser

Viltskav

240 g

Potatis

400 g

Kålrot

150 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Köttbuljongtärning

2 st

Vatten

1 liter

Smör

1 tsk

Lingon

1 dl

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Ta fram viltskav ur frysen och låt tina medan du börjar på grytan.
  2. Skär rotfrukterna och den gula löken i mindre bitar, ca 1,5 cm. Hacka vitlöken grovt.
  3. Hetta upp olja i en gryta och stek rotfrukterna och löken under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt vitlök och tomatpuré och stek någon minut till.
  4. Blanda ner oregano, smulade buljongtärningar och vatten. Koka upp och låt sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 20 minuter.
  5. Smält smör i en panna och fräs halvtinad viltskav. Dra isär köttet med en gaffel tills det är jämnt brynt. Blanda sedan ner det i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
  6. Servera grytan toppad med lingon och persilja.