Rotfruktsgryta med viltskav och lingon
6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig och mysig gryta att ställa fram under årets mörka del. Smörstekt viltskav och rotfrukter tillsammans i en gryta toppad med lingon och persilja.
Ingredienser
Viltskav
240 g
Potatis
400 g
Kålrot
150 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Palsternacka
1 medelstor(t)/medelstora
Lök
2 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Rapsolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Oregano
1 tsk, torkad
Köttbuljongtärning
2 st
Vatten
1 liter
Smör
1 tsk
Lingon
1 dl
Persilja
1 knippe(n)