Foto av Rotfruktspaj från WW ViktVäktarna

Rotfruktspaj

12
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Rotfruktspaj med parmesan och kryddad med timjan och rosmarin, som förhöjer smaken av rotfrukterna.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

100 g

Cottage cheese, naturell 4%

100 g

Vetemjöl

3¼ dl

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Jordärtskocka

4 st

Lök

2 st, röd/röda

Schalottenlök

2 st, gärna bananschalotten

Rapsolja

1 msk

Ägg

3 st

Parmesanost

4 msk

Ost riven 17%

4 msk

Mjölk 3%

2 dl

Timjan

1 msk

Rosmarin

½ msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa margarin, cottage cheese och mjöl i matberedare till en pajdeg. Tryck ut den i en form, nagga botten och grädda i ugn ca 15 minuter.
  3. Skala rotfrukter och skär dem sedan i klyftor. Skala och klyfta lök. Lägg lök och rotfrukter i en långpanna, ringla på olja, strö på timjan, rosmarin, salt och peppar. Baka i ugn ca 15 minuter. Sänk sedan värmen till 175°.
  4. Lägg över rotfrukterna i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg, mjölk, och ost. Smaksätt med salt och häll över rotfrukterna. Tryck till så att rotfrukterna kommer ner i äggstanningen.
  6. Grädda i ugn ca 30 minuter.