Foto av Rotfruktstarte från WW ViktVäktarna

Rotfruktstarte

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
9
Svårighetsgrad
Lätt
En ny favorit till buffén, fördrinken eller som en god förrätt. Filodegspaj med rosmarin- och vitlöksost toppad med tunna skivor rotfrukter och timjan.

Ingredienser

Filodeg

200 g

Färskost 11%

100 g

Rosmarin

½ tsk

Vitlök

½ klyfta(or)

Salt

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Gulbeta

2 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 st

Olivolja

½ msk

Timjan

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg filodeg på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rör samman färskost med rosmarin, pressad vitlök, salt och peppar. Bre ut färskosten på filodegen, men lämna några cm av kanterna.
  4. Skala betor, morötter och palsternacka och hyvla tunt med mandolin eller osthyvel. Lägg ut på färskosten, vik över kanterna på filodegen och pensla med olja.
  5. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter. Toppa med timjan.

Anteckning

Receptet blir 9 bufféportioner.