Foto av Rotfruktsvete och kyckling från WW ViktVäktarna

Rotfruktsvete och kyckling

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Matvete och rotfrukter i en härlig kombination. Serveras med kyckling och den goda sellerisåsen.

Ingredienser

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Rapsolja

2 tsk

Matvete okokt

2 dl

Persilja

½ knippe(n)

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Rotselleri

1 bit(ar), ca 200 g

Kvarg naturell 1%

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och skär morot, palsternacka och kålrot i stavar. Blanda det med olja, salt och peppar i en plastpåse. Häll upp det i en ugnsform och tillaga i ugn 225° ca 25 min. Koka matvete. Skala och skär selleri i mindre bitar. Koka dem mjuka ca 10 min. Häll av vattnet och mixa till en slät kräm, låt svalna. Rör ner kvarg och ½ msk persilja, krydda med salt. Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar. Blanda matvete med rotfrukter och hackad persilja. Servera det med kyckling och sås.