Foto av Rotsaksbiffar med klyftpotatis från WW ViktVäktarna

Rotsaksbiffar med klyftpotatis

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Goda, vegetariska rotfruktsbiffar med rödbetor, palternacka, morötter och potatis. Serveras med klyftpotatis och gräddfil. Fräscht och gott för hela familjen.

Ingredienser

Potatis

600 g

Olivolja

½ msk

Rödbetor, färska

4 st

Gräddfil 12%

1½ dl

Sallad

70 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Potatis

2 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Kapris

2 msk

Ägg

3 st

Salt

1 krm

Peppar

2 krm

Olivolja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis och lägg i en påse. Häll på olja, salt och peppar. Blanda runt och häll ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i ugnen i ca 20 min.
  3. Skala och riv rödbetor, palsternackor, morötter, potatis och lök grovt på ett rivjärn. Lägg i en skål, pressa i vitlök och blanda ner grovhackad kapris. Blanda ner ägg. Krydda med salt och peppar.
  4. Forma rotsaksröran till biffar och stek på svag värme i olja tills de börjar få färg. Servera biffarna med en klick gräddfil, potatisklyftor och sallad.

Anteckning

Det går bra att byta ut kapris mot ca 3 msk hackade färska örter. Tänk då på att smaka av med mer salt eftersom kapris bidrar med sälta.