Foto av Rotsaksbiffar med örtsås från WW ViktVäktarna

Rotsaksbiffar med örtsås

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härliga rotsaksbiffar som har fått fina sesamfrön, serveras med en fraiche sås.

Ingredienser

Potatis

1 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

¼ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

½ klyfta(or), pressad

Timjan

½ msk, hackad

Senap

1 tsk, 1-2 tsk gärna grovkornig

Äggvita

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Sesamfrön

1½ msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

¾ dl

Gräslök

1 msk

Sallad

1 dl, blandad sallad

Morot

1 medelstor(t)/medelstora, strimlad

Instruktioner

  1. Skala och riv potatis, 2 morötter och palsternacka. Blanda det med hackad purjo, vitlök, timjan, senap, äggvita och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar, vänd dem i sesamfrö och stek i margarin på båda sidor. Blanda fraiche med gräslök, salt och peppar. Servera biffarna med sås och sallad med strimlad morot.