ViktVäktarna - Rotsaksgratäng med saffran

Rotsaksgratäng med saffran

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saffrans- och vitlöksdoftande rotsaksgratäng, servera på julbordet eller en lördagskväll till en fin torskryggsfilé.

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Potatis

600 g

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

3 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Mjölk 0,5%

2 dl

Gräddmjölk 6%

3 dl

Saffran

1 pkt

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finstrimla purjolök. Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och rotselleri i tunna skivor.
  3. Lägg purjolök och rotsaker i en kastrull och häll i mjölk, gräddmjölk och saffran. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Låt puttra tills rotsakerna har börjat mjukna.
  4. Lägg över i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.