Rotsaksgratäng
9
Points®
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Uppdatera din klassiska potatisgratäng och testa denna smaskiga rotsaksgratäng! Massor med rotfrukter, smaksatt med basilika - en riktigt härlig gratäng helt enkelt. Ät den som den är eller servera den till en bit kött eller kycklingfilé. Vill du göra rotsaksgratängen ännu matigare, mosa kokta kikärtor och blanda i grädden. Testa också gärna att byta ut basilika mot färsk rosmarin eller timjan för en lite höstigare och mustigare smak.
Ingredienser
Rapsolja
2 tsk
Potatis
1000 g
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Palsternacka
1 medelstor(t)/medelstora
Purjolök
1 bit(ar)
Basilika
2 msk, hackad
Örtsalt
3 tsk
Ost riven 17%
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Mjölk 0,5%
2 dl