Foto av Rotsakspannkaka och skinka från WW ViktVäktarna

Rotsakspannkaka och skinka

9
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En lite nyttigare och matigare version av den klassiska fläskpannkakan. Perfekt sätt att lura i barnen en massa nyttigheter i form av morötter och rotselleri.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Ägg

3 st

Mjölk 0,5%

6 dl

Vetemjöl

1½ dl

Salt

1½ tsk

Margarin flytande 80%

3 tsk

Tomat

3 st

Skinka

10 skiva(or), 100 g

Oregano

2 tsk

Peppar

1 krm, grovmald

Ost riven 17%

2 dl

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 250°. Skala och riv potatis, morötter och rotselleri fint. Skölj, ansa och strimla purjolök. Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Tillsätt mjöl och salt och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken och blanda i rotfrukter och purjolök. Häll smeten i en lätt smord långpanna, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Skölj och skiva tomater. Lägg tomat och skinka på den halvfärdiga pannkakan. Krydda med oregano, peppar och strö över ost. Grädda ytterligare ca 10 min. Servera med en grönsallad.