Foto av Rotsakspytt från WW ViktVäktarna

Rotsakspytt

8
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En vegetarisk variant på den klassiska pytt i pannan med potatis, morot, kålrot och rotselleri. Servera med stekt ägg.

Ingredienser

Potatis

3 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Rotselleri

1 bit(ar)

Rättika

½ st

Lök

½ medelstor(t)/medelstora, röd

Timjan

½ msk

Persilja

½ msk

Margarin flytande 80%

2 tsk

Salt

1 krm

Peppar

1 krm

Paprikapulver

½ tsk

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Dela och tärna rotsakerna samt 2-3 potatisar, hacka löken.
  2. Stek i margarin på medelvärme tills rotsakerna är mjuka men har tuggmotstånd.
  3. Tillsätt löken och låt steka med ett par minuter.
  4. Krydda med färska örtkryddor, salt, peppar och paprikapulver.
  5. Stek ägget och severa till pytten.