Foto av Rotsaksrösti med räkor och löjrom från WW ViktVäktarna

Rotsaksrösti med räkor och löjrom

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En variant på klassiska rösti. Moroten ger både fin smak och färg.

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Ägg

1 st

Rapsolja

2 msk

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Crème fraiche 34%

8 msk

Löjrom

4 msk

Citron

¼ st, citronsaft

Instruktioner

  1. Skala och riv potatis, morötter och lök. Blanda ihop med ägg och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck ut rotfrukterna till fyra jämna rösti i pannan (eller flera mindre). Stek några minuter på varje sida.
  3. Toppa med räkor, fraiche och löjrom. Pressa över lite citron.

Anteckning

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.