Foto av Rotsakssoppa med köttfärs från WW ViktVäktarna

Rotsakssoppa med köttfärs

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Svenska smaker med våra klassiska rotfrukter och färs gör denna soppan både god och mättande.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Nötfärs 10%

400 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

3 st, fasta

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Köttbuljongtärning

2 st

Vatten

1 liter

Paprikapulver

2 tsk

Fraiche 8%

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök, bryn glansig i olja i en gryta. Lägg i färsen och bryn den.
  2. Skala och skär morötter, palsternacka och potatis i bitar. Blanda ner det i grytan. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, buljongtärning, vatten och paprikapulver. Låt soppan puttra i 20 minuter så att alla rotfrukter blir mjuka. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick fraiche.
  3. Tips! Variera kryddningen på soppan med t ex oregano eller chili.