ViktVäktarna - Rotselleristek med krämig bön- och nötröra

Rotselleristek med krämig bön- och nötröra

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tillhör du skeptikerna när det gäller rotselleri? Prova då den här rätten och låt dig överraskas av den fantastiska smaken rotsellerin får på grillen. Och låt oss även prata lite om den krämiga bönröran den serveras med. Vita krämiga bönor grillas (ja, du läste rätt) tillsammans med lök och soltorkade tomater och blandas sedan ihop med färskost, basilika och valnötter.

Ingredienser

Rotselleri

1 stor(t)/stora

Mathavre okokt

2 dl

Olivolja

2 tsk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lök

1 st, röd/röda

Soltorkade tomater i olja, avrunna

100 g

Färskost 4%

100 g

Basilika

1 kruka(or)

Valnötter

50 g, hackade

Sallad

70 g

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Balsamvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Skala rotselleri och skär den i 1-2 cm-tjocka skivor. Lägg ner skivorna i kokande lättsaltat vatten i en gryta. Låt koka 6-8 minuter.
  2. Koka mathavre enligt anvisning på förpackningen.
  3. Pensla rotselleriskivorna med olja och salta. Grilla dem på båda sidorna tills de är mjuka och fått fin färg. Låt dem ligga på indirekt värme tills bönröran är färdig.
  4. Blanda avrunna bönor, klyftad rödlök och strimlade tomater. Grilla i en wokpanna över glöden tills löken är mjuk och allt fått lite färg. Använd ev. någon extra tesked olja från tomaterna om det verkar behövas. Lägg över i en skål och blanda ner färskost, hackad basilika och valnötter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera rotsellerin med mathavre, bönröra, sallad, skivat äpple och lite balsamvinäger.

Anteckning

Har du ingen grillwok, stek röran på riktigt hög värme i en panna.