Rotselleristek med krämig bön- och nötröra
8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tillhör du skeptikerna när det gäller rotselleri? Prova då den här rätten och låt dig överraskas av den fantastiska smaken rotsellerin får på grillen. Och låt oss även prata lite om den krämiga bönröran den serveras med. Vita krämiga bönor grillas (ja, du läste rätt) tillsammans med lök och soltorkade tomater och blandas sedan ihop med färskost, basilika och valnötter.
Ingredienser
Rotselleri
1 stor(t)/stora
Mathavre okokt
2 dl
Olivolja
2 tsk
Vita bönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Lök
1 st, röd/röda
Soltorkade tomater i olja, avrunna
100 g
Färskost 4%
100 g
Basilika
1 kruka(or)
Valnötter
50 g, hackade
Sallad
70 g
Äpple
1 medelstor(t)/medelstora
Balsamvinäger
2 tsk