Foto av Rullad spätta på grönsaksbädd från WW ViktVäktarna

Rullad spätta på grönsaksbädd

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Spätta kryddad med citronpeppar och basilika, och krispiga, stekta grönsaker. En lätt rätt som görs matig med potatismos.

Ingredienser

Potatis

10 st

Rödspätta

500 g

Basilika

2 msk, färsk, hackad el 1 tsk torkad

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Sockerärter

2 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Vetemjöl

1 msk

Fiskbuljong

1½ dl

Citronpeppar

1 tsk

Margarin 80%

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Dela spättfiléerna på mitten, krydda med salt, citronpeppar och basilika. Rulla samman och fäst eventuellt med en tandpetare. Strimla moroten i fint och skiva purjolöken. Fräs moroten i margarinet, tillsätt tomatpuré, vetemjöl och buljong, rör om. Fyll på med purjolök och sockerärter. Lägg fiskrullarna ovanpå grönsakerna, låt allt puttra ca 4-5 minuter. Fisken är färdig då den är vit och fast. Pressa potatisen och vispa ner mjölk och 1 tsk margarin. Servera med fisken och grönsakerna.