ViktVäktarna - Ryggbiff med bön- och parmesanmos och svampsås

Ryggbiff med bön- och parmesanmos och svampsås

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxmiddag på under 15 minuter, är det ens möjligt tänker du? Ja, du tittar på den! Ryggbiff serverad med svampsås och ett ljuvligt bönmos smaksatt med citron, parmesan, vitlök, senap och persilja. En perfekt fredagsmiddag med andra ord.

Ingredienser

Skogschampinjoner

200 g

Rapsolja

3 tsk

Ryggbiff nöt

800 g, 4 skivor

Vitlök

4 klyfta(or)

Senap

2 tsk, grovkornig

Kycklingbuljong

2½ dl, 2 ½ dl vatten + 1 kycklingbuljongtärning

Fraiche 5%

1 dl

Citron

½ st

Cannellinibönor, konserv

3 dl

Parmesanost

2 dl

Senap

2 msk

Bladpersilja

1 knippe(n)

Haricots verts

200 g

Instruktioner

  1. Skiva svamp.
  2. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek biffarna ca 3 minuter på varje sida eller tills de är så genomstekta du vill ha dem. Lägg över på en tallrik och täck med aluminiumfolie.
  3. Hetta upp 1 tsk olja i samma panna och stek svampen tills den fått fin färg. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och låt steka med hastigt under omrörning. Blanda ner 2 tsk senap, 1 ½ dl buljong och fraiche. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  4. Hetta upp 1 tsk olja i en djup panna och stek sköljda och avrunna bönor och 3 pressade vitlöksklyftor hastigt. Tillsätt 1 dl buljong och låt den koka in. Blanda ner riven parmesan, senap, hackad persilja och rivet citronskal. Mosa med en potatisstöt och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka haricots verts hastigt.
  6. Servera ryggbiffen med bönmos, svampsås och haricots verts.