Foto av Ryggbiff med broccoli och gorgonzola från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med broccoli och gorgonzola

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig gorgonzolasås för en godare upplevelse till ryggbiff och sallad.

Ingredienser

Broccoli

3 stånd

Färskost 32%

100 g, gorgonzola

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Vin, vitt torrt

1 msk

Pinjenötter

2 msk

Ryggbiff nöt

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Cocktailtomater

250 g

Spenat, färsk

100 g

Instruktioner

  1. Skär broccoli i mindre bitar. Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Låt gorgonzolan smälta i en kastrull tillsammans med grädde och vin. Krydda med salt och peppar. Vänd ner broccolin.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  4. Stek biffarna på båda sidor i margarinet och krydda med salt och peppar.
  5. Strö pinjenötter över broccolin och servera med biffarna och en sallad av tomater och babyspenat.