Foto av Ryggbiff med kryddsmör och ugnsrostade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med kryddsmör och ugnsrostade rotfrukter

11
11
6
SmartPoints per portion
Total tid
60 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt fin bit ryggbiff med smält persilje- och vitlökssmör, serverat med härliga ugnsrostade rotfrukter, går det att hitta en bättre lördagsmiddag än så?

Ingredienser

Potatis

800 g

Morot

2 st

Palsternacka

2 st

Rapsolja

2 tsk

Ryggbiff nöt

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lättmargarin 40%

4 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

1 msk

Flingsalt

½ tsk

Instruktioner

  1. Blanda ihop margarin med pressad vitlök, hackad persilja och salt. Forma till en rulle i smörpapper och låt stelna i kyl ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skala och skär potatis i klyftor och morötter och palsternackor i stavar. Lägg i en plastpåse med olja, salt och peppar och fördela runt. Lägg över på ugnsplåt och ställ in i ugn ca 30 minuter.
  4. Stek ryggbiffarna i margarin, salt och peppra.
  5. Servera ryggbiff med en bit kryddsmör, ugnsrostade rotfrukter och sallad.