Foto av Ryggbiff med mustig sås från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med mustig sås

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Stekt ryggbiff med rotsaker och läcker kantarellsås. Riktigt höstiga smaker, passa på att laga denna rätt när den svenska svampsäsongen är igång!

Ingredienser

Ryggbiff nöt

600 g

Margarin flytande 80%

3 tsk

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Potatis

6 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

200 g

Timjan

1 msk, några kvistar

Kantareller

150 g

Kalvfond

2 msk

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Instruktioner

  1. Skala och skiva rotfrukterna. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med tunt skivad lök, vitlök och timjan. Krydda med salt och peppar. Ringla över olja och tillaga i ugn 200° ca 30 min. Koka haricots i lättsaltat vatten ca 5 min. Stek ryggbiffen i 2 tsk margarin och krydda med salt och peppar. Ta upp biffarna och håll dem varma. Bryn svampen i resterande margarin, tillsätt de övriga ingredienserna till såsen. Låt det småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukterna, sås, haricots verts och sallad.