Ryggbiff med skruvad potatis och svampsås
12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa detta smarriga sätt att äta potatis - penslade med vitlöksolja och toppade med parmesan är de ett utmärkt tillbehör till ryggbiff! Servera det med en svampsås smaksatt med soltorkade tomater, timjan och rosmarin och du har en riktig lyxmiddag!
Ingredienser
Potatis
800 g
Vitlök
2 klyfta(or)
Rapsolja
3 tsk
Parmesanost
4 msk
Ryggbiff nöt
600 g
Rapsolja
2 tsk
Soltorkade tomater i olja, avrunna
5 st
Lök
1 medelstor(t)/medelstora, gul
Svamp
500 g, blandad
Rapsolja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta(or)
Timjan
2 tsk, torkad
Vatten
2 dl
Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)
1 dl
Grönsaksbuljongtärning
½ st
Muskotnöt
1 krm
Majsstärkelse (redning)
1 tsk
Rosmarin
2 stjälk(ar)