Foto av Ryggbiff med svamp och ljumna grönsaker från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med svamp och ljumna grönsaker

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lördagslyx i form av ryggbiff med vitlöksfräst svamp, härliga grönsaker och krutonger, mumsigt värre! Vill du ha rätten lite matigare kan du servera den med matvete.

Ingredienser

Champinjoner

300 g

Olivolja

½ msk

Schalottenlök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

½ dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Rosmarin

1 msk, färsk

Bladpersilja

1 msk

Bröd ljust/vitt

4 skiva(or)

Broccoli

2 stånd

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, rött

Lök

1 st, röd/röda

Olivolja

½ msk

Balsamvinäger

2 msk, vit

Citron

1 st, 2 msk saft

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Ryggbiff nöt

600 g

Olivolja

½ msk

Instruktioner

  1. Skiva svamp och stek i olja. Skiva schalottenlök tunt och tillsätt i svampfräset. Pressa i vitlök. Häll i vatten och buljongtärning. Låt puttra tills nästan allt vatten är borta. Blanda ner rosmarin och persilja, smaka av med salt och peppar.
  2. Skär brödet i mindre bitar och rosta i en torr stekpanna.
  3. Dela broccoli i mindre bitar och koka snabbt upp i saltat vatten. Hyvla zucchini tunt med hjälp av en osthyvel. Lägg ner bland broccolin och låt koka en liten stund så att den precis mjuknar. Häll av vattnet. Skär äpple och rödlök i bitar och blanda ner.
  4. Blanda ihop olja, balsamvinäger och citronsaft. Tillsätt finhackad chili och krydda med salt och peppar. Häll vinägretten över grönsakerna och blanda runt. Toppa med de rostade brödkrutongerna.
  5. Krydda köttet med salt och peppar och stek det i olja. Låt köttet vila lite innan du skär upp det. Lägg upp svamp på en tallrik och lägg på kött. Servera tillsammans med de ljumna grönsakerna.