Foto av Ryggbiff med vitlöksfrästa grönsaker från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med vitlöksfrästa grönsaker

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig pastarätt med ryggbiff och örtkryddade grönsaker stekta i vitlök. Det hela toppas med rostade pinjenötter.

Ingredienser

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1½ msk

Haricots verts

300 g

Paprika

2 st

Basilika

1 msk, hackad

Bladpersilja

1 msk, hackad

Ryggbiff nöt

600 g, i bit

Olivolja

½ msk

Balsamvinäger

3 msk

Pinjenötter

2 msk

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka chili och vitlök och bryn i olja i en stekpanna tillsammans med haricots verts. Skär paprika i bitar och lägg ner i pannan. Låt allt fräsa ett par minuter. Strö över basilika och bladpersilja. Krydda med salt och peppar.
  3. Gnid in köttet med peppar och salt. Stek det i olja i en varm stekpanna. Ringla över hälften av balsamvinägern och stek köttet på andra sidan. Ringla över resten av balsamvinägern. Låt köttet vila lite innan du skivar upp det.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  5. Blanda pasta med grönsaker. Strö över pinjenötter och lägg på köttet.

Anteckning

Tänk på att ryggbiff blir bäst medium eller medium/rare. Att låta det vila innan du skär upp det är nyckeln till riktigt gott kött så ha inte för bråttom.