Foto av Saffransgul fisk- och räkpanna från WW ViktVäktarna

Saffransgul fisk- och räkpanna

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Färgstark gryta med räkor, fisk och tomat. En snabblagad och festlig rätt.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Rapsolja

½ tsk

Purjolök

1 bit(ar)

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora, litet

Saffran

½ pkt

Hummerfond

1 msk

Vatten

1½ dl, 1-2 dl

Torsk

150 g

Tomat

1 st

Dill

1 msk

Skalade räkor

1 dl

Instruktioner

  1. Koka riset. Strimla purjon och skiva fänkålen tunt. Hetta upp olja i en fettsnål stekpanna. Fräs purjon mjuk utan att den tar färg och tillsätt fänkål. Strö över saffran och rör om. Häll på fond, vatten och låt det sjuda på svag värme. Dela fisken i bitar, lägg ner i pannan. Skålla, skala och grovhacka tomaten. Fördela det och hackad dill över fisken. Låt det sjuda under lock ca 8-10 minuter. Vänd ner räkorna, smaka av med salt och peppar. Servera med ris.