Foto av Saffransris med kyckling och gurkyoghurt från WW ViktVäktarna

Saffransris med kyckling och gurkyoghurt

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Stekt kyckling med ljuvligt doftande, gul couscous. Serveras med en grönsallad och gurkyoghurt smaksatt med vitlök.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Saffran

1 pkt

Paprika

1 st, röd

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, gröna

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Margarin flytande 80%

2 tsk

Yoghurt naturell 0,5%

3 dl

Gurka

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset med buljongtärning och saffran. Filtrera yoghurten genom ett vanligt kaffefilter, låt den droppa av de 20 min det tar för riset att koka. Blanda yoghurten med grovriven gurka, pressad vitlök och hackad persilja. Blanda nykokt saffransris med tärnad paprika och skivade oliver. Stek kycklingfiléerna i margarin tills de är genomstekta. Servera det härligt saffransdoftande riset och gurkyoghurten med kycklingfiléerna och sallad.