Foto av Saffransris med kyckling och sparris från WW ViktVäktarna

Saffransris med kyckling och sparris

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lockande rätt för både öga och gom!

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, avorioris

Saffran

1 pkt

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Hönsbuljong

4 dl

Sparris

10 st

Kycklingbröstfilé

250 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Basilika

2 msk, färsk, hackad

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Hacka löken. Fräs den tillsammans med saffran och ris i olja. Häll över buljongen. Låt puttra ca 15 minuter. Skär sparrisen i bitar. Lägg ner i riset och låt puttra ytterligare 5 minuter.
  2. Tillsätt mer buljong om det behövs. Skär kycklingfiléerna i bitar och stek i margarinet. Strö över basilika, salt och peppar. Rör ner i riset. Servera med sallad och bröd.