Foto av Saffransrisotto från WW ViktVäktarna

Saffransrisotto

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Rökt kalkon och krämig risotto med saffran och parmesan! Servera gärna en god sallad till.

Ingredienser

Ris, okokt

300 g, risottoris gärna Carnaroli

Grönsaksbuljong

10 dl

Vin, vitt torrt

2½ dl

Schalottenlök

3 st, finhackade

Vitlök

2 klyfta(or), finhackade

Olivolja

1 tsk

Saffran

1 g

Parmesanost

1 dl

Sparris

100 g

Kalkonbröstpålägg

300 g

Instruktioner

  1. Fräs lök, saffran och vitlök sakta i olivoljan. Tillsätt riset och fräs grynen i 1- 2 min. Tillsätt vinet och låt vätskan sakta koka in, rör regelbundet i grytan. Späd hela tiden med buljong under omrörning. Ju mer du rör desto krämigare risotto. Avsluta med att tillsätta sparrisen, parmesanosten. Servera på varma tallrikar, toppa med kalkon och gärna någon färsk ört. Tips! Prova gärna att byta ut saffranet mot 1-2 msk torkade chiliflakes.