[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Saffransrutor från WW ViktVäktarna

Saffransrutor

4
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Overkligt saftig saffranskaka med vit choklad och vanilj. Och bönor. Ja, du hörde rätt – bönor. Bönor är perfekta att baka med om du vill ha en glutenfri, men ändå saftig, kaka.

Ingredienser

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

3 st

Rapsolja

3 msk

Vaniljpulver

1 krm

Choklad vit

150 g

Socker

2 msk

Saffran

½ g

Bakpulver

1 tsk

Salt

¼ tsk

Florsocker

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Lägg sköljda och avrunna bönor i en mixer tillsammans med ägg, olja och vaniljpulver. Kör till en slät smet.
  3. Smält choklad i ett vattenbad och blanda ner i smeten tillsammans med saffran.
  4. Blanda ihop socker, bakpulver och salt. Blanda ner i bönsmeten.
  5. Lägg bakplåtspapper i en form (ca 15x20) och häll över smeten. Sätt in i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt den kallna helt, pudra över florsocker och skiva upp i 20 bitar.