Foto av Saffransscones från WW ViktVäktarna

Saffransscones

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
26 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
6 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Dessa sötnosar passar lika bra till halloween (pga form), som till jul (pga smak). Pilliga, men inte ett dugg svåra, att göra. Absolut en mysig aktivitet att göra tillsammans med barnen.

Ingredienser

Mjölk 0,5%

1 dl

Saffran

1 pkt

Vetemjöl, 100% fullkorn

2 dl

Vetemjöl

1¾ dl

Socker

½ msk

Bakpulver

1½ tsk

Salt

2 krm

Lättmargarin 40%

50 g

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka upp hälften av mjölken med saffran. Blanda ner resterande mjölk.
  3. Blanda ihop mjöl, socker, bakpulver och salt. Lägg ner margarin och knåda till en smulig deg.
  4. Vispa upp ägget och blanda ner hälften i smeten tillsammans med saffransmjölken och knåda snabbt ihop till en jämn deg.
  5. Klipp 24 lika långa snören.
  6. Dela degen i 8 bitar och forma bollar. Lägg ut snören tre och tre och bind runt bollarna så att de får en pumpaform. Pensla med resterande ägg och sätt in i ugnen ca 6 minuter.
  7. Låt svalna något, klipp av snörena och servera.

Anteckning

Gillar du russin är det gott att slänga med dem i degen. Det är även gott att toppa med mandelspån.