Foto av Sallad med jordärtskockor från WW ViktVäktarna

Sallad med jordärtskockor

3
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Päron- och jordärtskockssallad, en riktig hit! Servera gärna med din favoritköttbit, eller varför inte grillad fisk?

Ingredienser

Jordärtskocka

200 g

Citron

1 st

Päron

1 st, 1-2 styck

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

1 huvud(en), krispsallad

Persilja

1 knippe(n)

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Senap

2 tsk, grovkornig

Socker

1 krm

Instruktioner

  1. Skala och skiva jordärtskockorna. Lägg dem i en kastrull, fyll på med vatten och pressad citronsaft. Koka upp och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och låt rinna av i ett durkslag. Tärna päron och strimla löken. Dela salladen i mindre bitar. Blanda samman allt i en skål. Vispa ihop dressingen och häll över salladen.