Foto av Sallad med kikärter, sötpotatis och salladsost från WW ViktVäktarna

Sallad med kikärter, sötpotatis och salladsost

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testat sötpotatis i salladen någon gång? Så himla gott! Gör denna matiga sallad med ugnsrostad sötpotatis i kanel- och chilimarinad, serverad tillsammans med kikärter, salladsost, mango och tunna skivor av rödbeta och zucchini. Ringla slutligen över en fräsch limedressing med sting av chili och vitlök - den är verkligen pricken över i:et!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Kanel

½ tsk

Chilipeppar

¼ st, röd/röda

Sesamolja

1 msk

Rödbetor, färska

4 st, förkokta

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Mango

1 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Spenat, färsk

100 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

2 klyfta(or)

Chilipeppar

¾ st, röd/röda

Lime

1 st

Vatten

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär sötpotatis i tärningar. Blanda salt, peppar, kanel och chili med sesamolja och lägg i en påse tillsammans med sötpotatisen, blanda väl. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in i ugnen ca 20 min.
  3. Skala och skiva sedan rödbetor tunt, gärna med mandolin. Hyvla långa remsor av zucchini med en potatisskalare. Skala och tärna mango. Dela fetan i mindre bitar.
  4. Lägg upp spenat i fyra skålar och fyll på med sötpotatis, grönsaker, ost och sköljda och avrunna kikärter.
  5. Blanda ihop pressad vitlök, finhackad chili, lime och vatten till en dressing. Ringla över salladen.