Foto av Sallad på havets frukter från WW ViktVäktarna

Sallad på havets frukter

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Räkor, kräftor, bläckfisk, krabba och musslor ryms allihop i denna härliga sommarsallad. Så gott!

Ingredienser

Citron

1 st

Skalade räkor

200 g

Kräftstjärtar

200 g

Musslor konserv

100 g

Krabba kokt

200 g

Bläckfisk

100 g

Olivolja

4 tsk

Grönsaksbuljong

1½ dl

Vitvinsvinäger

2 msk

Gräslök

2 msk

Schalottenlök

2 st

Sallad

200 g, 1 endivesalladshuvud

Cocktailtomater

300 g

Instruktioner

  1. Riv skalet och pressa ur saften på citronen. Blanda olja, buljong, vinäger, 2 tsk citronsaft ½ tsk citronskal och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner skaldjuren och låt det marinera ca 20 minuter. Skala och strimla löken. Skölj salladen och låt den rinna av, dela i lagom stora bitar. Halvera tomaterna. Blanda sallad, lök, tomater och skaldjuren. Garnera salladen efter behag med citronskal och servera.