Sallad med sparrisbroccoli, persika och hallondressing

Sallad med sparrisbroccoli, persika och hallondressing

5
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En somrig sallad med gemsallad, stekt sparrisbroccoli, persika och hallon. Toppas med en hallondressing och salladsost.

Ingredienser

Lök

½ st, röd/röda

Persika

1 st

Gemsallad

1 huvud(en), eller hjärtsallad

Olivolja

2 tsk

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Hallon

10 st

Vatten

1 msk

Honung, flytande

2 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Citron

¼ st, ½ tsk rivet skal

Salladsost (feta) 10%

50 g

Instruktioner

  1. Finhacka lök, klyfta persika och strimla sallad.
  2. Hetta upp 1 tsk olja i en panna och stek sparrisbroccoli ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Mosa 4 hallon med en gaffel. Blanda ihop med vatten, honung, senap, rivet citronskal, resterande olja och hälften av den hackade löken. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela sallad, sparrisbroccoli, persika och resterande hallon på två tallrikar. Smula över osten och toppa med resterande lök och dressing.