Foto av Salladsosttoppad lax i ugn från WW ViktVäktarna

Salladsosttoppad lax i ugn

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ungsbakad lax toppad med salladsost. Serveras med potatis och rödbetor som får gå med i ugnen. Passar såväl till vardag som helg!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödbetor, färska

4 st, förkokta

Lax

500 g

Salladsost (feta) 10%

75 g

Turkisk yoghurt 10%

2 dl

Dill

½ knippe(n)

Senap (dijon)

2 tsk, honungsdijon

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Dela potatis i bitar och koka nästan klara i lättsaltat vatten. Slå av och låt vila.
  3. Dela rödbetor i klyftor.
  4. Lägg laxen i ugnsfast form, salta och peppra, strö över smulad salladsost och lägg potatis och rödbetor runt om laxen. Baka i ugn ca 20 minuter eller tills laxen är klar.
  5. Blanda ihop yoghurt, dill, senap och smaka av med salt och peppar. Servera lax med potatis, rödbetor och sås.