Foto av Sambhar - linssoppa från WW ViktVäktarna

Sambhar - linssoppa

1
Points® value
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Sambhar är en populär linssoppa som äts mycket i Indien och Sri Lanka. Curry, lime och koriander ger en härlig smak.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

2 st

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Curry

1 tsk, gärna vindaloo

Grönsaksbuljong

8 dl

Röda torra linser

1½ dl

Lime

1 st, saft

Koriander

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Hacka lök och tomater. Skär aubergine i bitar. Fräs i oljan, tillsätt kryddor och buljong, låt puttra ca 20 min. Skölj liserna och låt dessa koka med de sista 10 min. Smaksätt med limesaft, salt och koriander. Servera gärna med en klick natrurell yoghurt samt bröd.