Foto av Samosas från WW ViktVäktarna

Samosas

7
7
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Samosas är friterade triangulära degknyten med varierande fyllning. De tros komma från Indien från början, men har spritt sig världen över och med tanke på hur goda de är så är det verkligen inte konstigt!

Ingredienser

Potatis

3 st

Lök

1 st, gul/gula

Salladslök

3 st

Rapsolja

2 msk

Garam masala

1 msk

Gröna ärter

2 dl, frysta

Filodeg

4 platta(or)

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Skala och finhacka gul lök och salladslök. Fräs den gula löken i hälften av oljan 5-6 minuter på medelvärme tills det fått färg. Häll i garam masala i stekpannan. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i tillsammans med salladslök och ärtor. Salta, peppra och fräs ihop allt ett par minuter. Låt svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Dela varje filodegsark på längden i tre delar. Lägg 1 matsked fyllning i ena kanten. Vik över hörnet så att du får en trekant över fyllningen. Fortsätt vika hela vägen till andra sidan av remsan. Pensla alla paket med resterande olja, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen 5-10 minuter tills de är gyllenbruna.