Savoykåldolmar med sojafärs och risgrynsgröt
13
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
Kåldolmar är en riktig husmansfavorit! Här använder vi en formbar sojafärs som är väldigt smidig att använda och fungerar precis lika bra som vanlig köttfärs.
Ingredienser
Savoykål
1 stor(t)/stora
Lök
1 st, gul/gula
Risgrynsgröt
150 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Kryddpeppar
2 krm
Ägg
1 st
Gräddmjölk 6%
½ dl
Formbar sojafärs
400 g
Smör
1 msk
Sirap
1 msk
Potatis
600 g
Grönsaksfond
1½ msk
Majsstärkelse (redning)
1½ msk
Gräddmjölk 6%
1 dl
Lingon
2 dl
Florsocker
1 msk