Foto av Savoykålsknyten med rotsaker från WW ViktVäktarna

Savoykålsknyten med rotsaker

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Halloumi, matvete, tomat, lök och vitlök utgör fyllningen i dessa smarriga små knyten.

Ingredienser

Matvete okokt

1½ dl

Savoykål

½ medelstor(t)/medelstora

Halloumi

150 g

Olivolja

1 msk

Tomat

2 st

Lök

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Lök

7 medelstor(t)/medelstora, små steklökar

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Basilika

2 msk, hackad

Oregano

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka matvete i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ta loss bladen från kålen och skär bort den grova delen mitt i bladet. Koka bladen mjuka i vatten. Tärna halloumi och stek gyllenbrun i lite av oljan.
  3. Lägg matvete och halloumi i en skål. Finhacka tomater och rödlök och blanda ner i skålen. Pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  4. Lägg fyllningen på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop. Fäst med en tandpetare om det behövs. Värm resten av oljan i en stekpanna. Lägg knytena i stekpannan och låt dem få lite färg.
  5. Skala och skär morötter, palsternackor, kålrot och steklök i mindre bitar. Lägg dem i pannan och häll på vatten och buljongtärning. Låt puttra tills de mjuknar. Strö över örter och servera.

Anteckning

Det går bra att byta ut halloumin mot fetaost. Tänk då på att du inte behöver steka den innan du blandar ihop fyllningen.