Foto av Savoykålsrulader med svamp och couscous från WW ViktVäktarna

Savoykålsrulader med svamp och couscous

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Savoykålsrulader fyllda med svamp, couscous, soltorkade tomater, basilika och oregano, så gott!

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Svamp

500 g

Lök

2 st, gul/gula

Rapsolja

4 tsk

Soltorkade tomater, torra

4 st

Basilika

2 msk

Oregano

2 tsk

Savoykål

300 g, 8 stora blad

Vatten

8 dl

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Majsstärkelse (redning)

4 tsk

Baguette à 10 cm

2 st

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hacka svamp och lök, fräs i 2 tsk olja. Blanda fräset med couscous, strimlade tomater, basilika och oregano. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg kålbladen i lättsaltat kokande vatten ca 3 min. Ta upp och låt rinna av, skär ev bort mittstjälken. Lägg 2 kålblad omlott och lägg på ¼ av couscousblandningen. Vik in kanterna och rulla ihop. Fäst ev med en tandpetare.
  4. Bryn i 2 tsk olja och efterstek sedan i vatten, buljongtärning och vin ca 20 min. Ta upp ruladerna och vispa ner såsredning. Smaka av med salt, peppar och oregano. Servera ruladerna med sås och en bit baguette.