ViktVäktarna - Sega choklad- och nötkakor

Sega choklad- och nötkakor

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Dessa små chokladkakor är helt omöjliga att ogilla! De har nämligen alla kvaliteter en kaka ska ha – de är krispiga, sega och nötiga. Dessutom är de helt glutenfria, så de passar utmärkt på en stor fika där någon kanske helst väljer glutenfritt. Och sist men inte minst, de är busenkla!

Ingredienser

Florsocker

5½ dl

Kakao

2 dl

Salt

1 krm

Äggvita

3 st

Vaniljpulver

½ tsk

Valnötter

2 dl, hackade

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop florsocker, kakao och salt. Vispa ner äggvitorna med en elvisp på låg hastighet, och fortsätt vispa tills det blir en jämn smet. Höj sedan hastigheten på vispen och vispa ytterligare 1 minut. Vispa slutligen ner vaniljpulver och nötterna.
  3. Lägg bakplåtspapper på två plåtar och klicka ut smeten med en matsked, med ca 5 cm mellanrum. Sätt in i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna helt.

Anteckning

Variera dem gärna genom att byta valnötterna mot salta jordnötter, det blir så klart löjligt gott!