ViktVäktarna - Senapsbiff med sparrisbroccoli- och päronsallad

Senapsbiff med sparrisbroccoli- och päronsallad

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oxfilé med ett lager av senap, honung och timjan stekt till perfektion och sedan serverad med färskpotatis och en annorlunda, men ljuvlig, sallad på fänkål, sparrisbroccoli, picklad lök och päron. En härlig och somrig bjudrätt som ni kommer göra om och om igen!

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Senap

1½ msk

Honung, flytande

1½ tsk

Timjan

1 msk, hackad

Lök

½ st, röd/röda

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Päron

1 st

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Socker

½ tsk

Balsamvinäger

3 tsk

Rapsolja

1 tsk

Oxfilé

500 g

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatis.
  3. Blanda ihop senap, honung och hackad timjan.
  4. Skiva lök, fänkål och päron tunt och dela sparrisbroccolin i mindre bitar.
  5. Blanda ihop socker, 2 tsk vinäger och en nypa salt i en liten skål och blanda tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och låt den stå minst 10 minuter.
  6. Hetta upp en panna med olja och bryn oxfilén hastigt och lägg över i en ugnsfast form. Bre på senapsblandningen och sätt in i ugnen ca 10 minuter, eller tills den är så genomstekt som du vill ha den. Täck över med folie och låt stå 5 minuter innan du skär upp den i tjocka skivor.
  7. Koka sparrisbroccolin i en kastrull i lättsaltat vatten ett par minuter tills de börjar mjukna. Skölj under kallt vatten så att kokningen avstannar. Blanda ihop med fänkål, avrunnen lök, päron och ringla över olivolja och resterande vinäger.
  8. Servera köttet med färskpotatis och salladen.